lördag 22 mars 2014

Klippa klor på katt

Klipp klon i riktning som den svarta markeringen.
Röda markeringen är pulpan.

Det finns dom som föredrar att ha klorna klippta på innekatter för att förebygga sabotage mm. Därför tänkte jag kort berätta hur man ska klippa klor på en katt.

Personligen tycker jag att det är enklare att klippa klor på en katt än på en hund, klorna är tunnare än hundens och det går ofta väldigt snabbt. Man får väl hoppas att du har en katt som tycker om att sitta still i knät för det är det allra enklaste ställningen du kan klippa klorna på.

Kattens klor är tunna och kan variera i färg. På bilden visas en ljus klo där vi kan se pulpan tydligt som en ljusrosa trekant, syns i den röda markeringen till höger. När du ska klippa klorna så tänk på att inte klippa för nära pulpan. Fokusera på att bara ta bort den vassa delen på klon som i bilden ovan.

Ett bra tips till er kattägare är att vara snabba, försök klippa en klo med ett klipp så blir inte katten så otålig och tröttnar. Skulle det vara så att du helt enkelt inte lyckas göra det hemma? Katten sitter inte still? Den tröttnar och säger ifrån? Då finns de hjälp för er att få.

Många veterinärkliniker med större bemanning erbjuder kloklippning.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar